Je ziet ze tegenwoordig overal, de tafellopers en placemats in lederlook of kunstleder. Eerst zorgden ze voor een revolutie in restaurants en nu zijn ze ook al niet meer weg te denken van de keukentafel of woonkamer. Waar vroeger altijd gekozen werd voor een linnen tafelkleed, zijn lederlook lopers en placemats uitgegroeid tot het eerste alternatief. We sommen de voordelen nog eens voor je op.

  • Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en gaan lang mee. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Gewoon met een vochtige doek overgaan met een klein beetje afwasmiddel volstaat. En zo lang je koffie- of wijnvlekken geen uren of dagen laat intrekken, blijven ze er als nieuw uitzien. Je mag ze ook in de wasmachine stoppen, maar we merken dat dit bij de meeste mensen eigenlijk nooit nodig is.
  • Geen strijkwerk. Ook al bestaan er tegenwoordig linnen tafelnappen die het strijkwerk beperken, geen strijkwerk is voor ons nog altijd beter dan “een beetje strijkwerk”. En moesten er toch plooien of randen ontstaan (door bijvoorbeeld warme borden), dan kan je ze toch nog heel snel uitstrijken langs de achterzijde. Maar gewoon met een vochtige doek over strijken volstaat al in de meeste gevallen.
  • Je kan ze op verschillende manieren gebruiken. Ter vervanging van placemats, linnen lopers of een tafelkleed, maar evengoed om een accent te leggen op een kast of salontafel. Hun look geeft een eigentijdse toets aan elk interieur en past eigenlijk overal.
  • Ze zijn stukken goedkoper dan de alternatieven. Ze kosten slechts een fractie van linnen tafelbekleding, maar geven tegelijk toch een luxe uitstraling aan elke tafel.
  • Slechts één set nodig. Voor restaurants is er nog het bijkomende voordeel dat meestal slechts één set volstaat. Omdat je ze zo makkelijk kan afwassen is het niet nodig om ze per shift te vervangen, wat bij linnen tafelbekleding wel vaak het geval is.
  • Ze beschermen je tafel tegen krassen. De lederlook placemats en lopers zijn zeer duurzaam. Ze beschermen je tafel tegen krassen en verkleuringen door vlekken.