Een paar redenen

Een matras is vaak een dure investering, maar wel een investering die het geld dubbel en dik waard is. En zo’n investering wil je natuurlijk beschermen zodat je er langer van kan genieten. Een matrasbeschermer geeft je die bescherming en biedt de volgende voordelen:

De matras blijft proper. Iedereen zweet ‘s nachts. En niet zo’n klein beetje. Elke nacht meer dan een halve liter. Daarbij komt nog dat iedereen aan de lopende band huidcellen verliest. En daarbovenop kan altijd nog vocht gemorst worden op de matras. Alles dringt door het hoeslaken en komt in de matras terecht. En eens iets in de matras zit, geraakt het er onmogelijk nog uit. Een matrasbeschermer voorkomt dit en is makkelijk wasbaar.
De matras blijft langer “nieuw”. Het doorsijpelen van vocht is zeer slecht voor de kwaliteit van de matras. Het schuim in de matras raakt beschadigd en verliest zijn verende en ondersteunende functie. Een matrasbeschermer gaat dit tegen en wordt daarom ook soms een “matrasvernieuwer” genoemd.
Een matrasbeschermer voorkomt de verspreiding van huisstofmijt en is dus essentieel voor mensen met een allergie. De huisstofmijt voedt zich immers met dode huidcellen. Zonder matrasbeschermer komt de matras al snel onder de huidcellen te zitten. Een voldoende frequent gewassen matrasbeschermer beperkt dit.
Je behoudt de garantie op de matras. Mensen weten niet altijd dat veel matrassen een garantie hebben van de fabrikant. Maar meestal staat in de kleine lettertjes dat de matras in goede staat moet zijn, zonder vlekken. Een matrasbeschermer zorg ervoor dat je je indien nodig kan beroepen op de garantie van de matras.
Een matrasbeschermer is dun en vermindert het slaapcomfort niet. Waarom dan nog twijfelen?

Welke matrasbeschermer kies ik?

Molton

Een “molton” is in de volksmond bijna een synoniem geworden voor een matrasbeschermer. Molton is echter geen stof, maar een productieproces dat ervoor zorgt dat een stof extra zacht gemaakt wordt. Dit proces verhoogt ook het waterabsorberend vermogen van de stof. Zo wordt het zweet opgenomen en wordt tegelijk ook verhinderd dat het zweet verder doortrekt naar de matras. Een molton is echter niet waterdicht of waterafstotend! De meeste moltons bestaan uit een samenstelling van katoen en polyester. Onze moltons hebben een samenstelling van 80% katoen en 20% polyester en zijn anti-allergisch uitgevoerd.

Matrasbeschermers

Molton Matrasbeschermer

10,2016,90

Katoen gecaptioneerd met holle polyestervezel

Dit type bevat een hoger katoenpercentage dan een klassieke molton. Het is nog zachter dan een molton en heeft en nog groter waterabsorberend vermogen voor een hoger slaapcomfort.

-18%
50,6081,10

Waterdicht

Er bestaan veel misverstanden over waterdichte matrasbeschermers. Deze beschermers hebben meestal een coating van kunststof. Een soort van plastic. Dit wil echter absoluut niet zeggen dat het voelt alsof je op een plastic zeil ligt te slapen. Waterdichte matrasbeschermers van een goede kwaliteit bieden hetzelfde slaapcomfort als een klassieke molton en zijn eigenlijk even zacht om op te slapen. De voordelen van een molton dus, maar dan waterdicht. Onze waterdichte matrasbeschermers hebben een buitenkant uit 100% jersey katoen en hebben dus dezelfde ademende kwaliteiten van een katoenen beschermer. Merk wel op dat er grenzen zijn aan de waterdichtheid van deze beschermers. Ze bieden bescherming tegen vlekken, zweet en morsen, maar je kan er natuurlijk geen vol glas water over gieten. Voor dagdagelijks gebruik moet het waterdichte vermogen echter ruimschoots volstaan. Zoniet, zijn er nog de medische matrasbeschermers…

-18%
37,2089,90

Medisch

Een medische matrasbeschermer is volledig waterdicht en wordt voornamelijk voor medische doeleinden, in rusthuizen, voor mensen met incontinentieproblemen, etc. Tegenwoordig bieden deze ook een zeer goed slaapcomfort. Deze matrasbeschermers bestaan zowel in hoeslaken- als in lakenmodel.

-18%
33,2069,20