Koel slapen onder een licht zomerdekbed

Nu de eerste hoge temperaturen eraan komen, wordt het misschien wat te warm om nog te slapen onder je gewone dekbed. Of het nu gaat om een donsdeken met echte natuurlijke donsveertjes of om een synthetisch dekbed, van zodra het ‘s nachts minder snel afkoelt krijgen de meeste mensen het al snel te warm onder een gewoon dekbed. Dat is normaal, een gewoon dekbed is gemaakt om goed te isoleren en je ‘s nachts warm te houden. Dit in tegenstelling tot een zomerdekbed, dat gemaakt is om vocht af te drijven en je koel te houden.

Zomerdekbedden

Vanaf de lente kan het dus zijn dat je het te warm krijgt onder een gewoon dekbed. Je kan dan slapen zonder dekbed, maar veel mensen worden dan toch ‘s nachts wakker en zoeken uit naar hun dekbed. Slapen met enkel een laken is ook niet altijd de ideale oplossing. Een laken is misschien lichter, maar de vochtafdrijving onder een laken is niet optimaal, waardoor je vaak toch nog een klam gevoel krijgt. Gelukkig is er een oplossing: zomerdekbedden met een vulling in katoen of bamboe.

Voordelen

Het voordeel van deze twee vullingen is dat ze stukken lichter zijn dan een dons- of synthetisch dekbed. Ze zijn niet zozeer gemaakt om te isoleren, maar eerder om vocht af te drijven van je lichaam. Tegelijk geeft een zomerdonsdeken in katoen of bamboe toch het zachte gevoel van een dekbed, maar dan een stuk lichter en koeler. We sommen de voordelen van een zomerdekbed nog even op:

  • Een groot ademend vermogen van de lichte vulling van katoenvezels of bamboe.
  • Een superzachte tijk (omhulsel) in satijn of perkaal katoen.
  • Een zomerdekbed Voelt koel aan, ook in de zomermaanden.
  • Antibacteriaal
  • Behandeld met Aloe Vera of lavendel (anti-muggen effect).
  • Mag gewassen worden op 60°
  • Ideaal bij buitentemperaturen van meer dan 20° (overdag) en meer dan 10° (‘s nachts).

Bestel online

Het goede nieuws is dat zo’n extra zomerdekbed niet duur hoeft te zijn. Onze zomerdonsdekens in katoen heb je al vanaf €50,50 en een zomerdekbed in bamboe heb je al vanaf €56,10. Bestel ze nu online in onze webshop.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.