Vraag aan een kinderverzorgster (of aan Kind en Gezin!) wat het beste hulpmiddel is voor de potjestraining en de zogenaamde “sponsen broekjes” zullen al snel ter sprake komen. Deze bieden namelijk een aantal voordelen voor je kind, die misschien niet meer bij iedereen bekend zijn.

  • Easy-up pampers zijn een rem om zindelijk te worden, terwijl sponsen broekjes net een stimulans zijn voor het kind. Een kind voelt bij een sponsen shortje beter aan wanneer er iets gebeurt en zal dan ook veel sneller de link leggen naar het potje. Easy-up pampers blokkeren net dit gevoel en kunnen er dus voor zorgen dat kinderen minder snel de behoefte voelen om zelf op het potje te gaan. Als de pamper al het werk doet voor je kind, dan leert het zelf minder snel. Als je kind nattigheid voelt, zal zelf naar het potje stappen al snel een aantrekkelijker idee worden. Dat is dan ook de reden waarom sponsen shortjes al generaties lang gebruikt worden voor potjestraining.
  • Een kind kan ze makkelijk zelf uittrekken. In het begin moet het vaak zeer snel gaan. Een kind voelt pas laat dat er geplast moet worden en wil dan ook snel het broekje uitdoen. Dit gaat stukken vlotter met een sponsen shortje, dan met andere broekjes.
  • Ze zijn makkelijk te wassen en je hoeft ze niet te strijken! Gewoon even uitwassen, snel laten drogen en je hebt geen extra strijkwerk. Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan dat?
  • Ze beschermen de beentjes en knietjes. Kindjes die graag rondkruipen bezeren zich vaak aan de knietjes. Sponsen shortjes voelen comfortabel aan en beschermen de beentjes beter dan andere stoffen.
  • Ze zijn super schattig! We hebben ze beschikbaar in mooie kleurtjes.