De meest courante stoffen die gebruikt worden voor kussenslopen zijn katoen, perkaal katoen, (katoen)satijn en flanel. Met deze gids helpen we je de juiste keuze te maken.

Katoen

Nog steeds de meeste gebruikte stof voor kussenslopen. En met reden! Katoen is vochtafdrijvend, ademt goed en is een zeer duurzaam materiaal. Bovendien is het een stof die zachter wordt naarmate het vaker gebruikt wordt. Zeker in de zomer en voor mensen die veel zweten ‘s nachts is katoen nog altijd de eerste keuze.

Perkaal katoen

Perkaal katoen is katoen dat geweven wordt met een specifieke weeftechniek. Dit resulteert in een stof met een hogere weefdichtheid die zachter aanvoelt dan katoen, maar die toch nog steeds voldoende ademt en vocht afdrijft.

16,2028,70

Satijn katoen

Satijn is eigenlijk een weeftechniek (gebaseerd op de satijnsteek) en geen stof. Katoen dat geweven is volgens deze techniek is heeft een nog hogere weefdichtheid dan perkaal katoen en is nog zachter. Satijn geeft onmiddellijk een zacht luxe gevoel en is ook beter voor mensen met haarproblemen. De zachtheid van de stof geeft minder wrijving met het haar en voorkomt haarsplitsen en haarbreuk. Het heeft dus gelijkaardige voordelen voor huid en haar als zijde en kunststofsatijn, maar is iets sterker en heeft tegelijk toch nog voldoende waterabsorberend vermogen zodat je niet badend in het zweet wakker wordt.

Flanel

De beste keuze voor koude winternachten en lekker zacht om op te slapen.

Zijde

Zijde is de beste keuze voor mensen met huid- en haarproblemen. Deze stof is anti-allergeen, bevat aminozuren die de vochtbalans van de huid reguleren en zorgt voor minder wrijving met de huid en het haar. Daarom wordt deze stof steeds aangeraden door dermatologen om haaruitval tegen te gaan en verrimpeling van de huid af te remmen. Voor mannen wordt deze stof minder vaak aangeraden omdat baardgroei in veel gevallen te hard schuurt tegen deze toch wel delicate stof.

Kussenslopen

Kussensloop zijde

55,50