Corona update: keukenhanddoeken als stof voor mondmaskers

Het Nationaal Crisiscentrum heeft zonet aan iedereen gevraagd om “na te denken” over hoe we zelf een mondmasker kunnen maken wanneer de maatregelen door de Veiligheidsraad versoepeld worden. Met steun van de FOD werd dan ook een specifieke website gelanceerd met instructies over het zelf maken van een mondmasker.

Een essentieel onderdeel van het masker is natuurlijk de stof. Als specifieke stof werd dan ook het gebruik van keukenhanddoeken sterk aangeraden. Deze geven immers een veel betere bescherming dan andere katoenen stoffen of materialen. Deze keukenhanddoeken dienen gemaakt te zijn uit 100% katoen. Tegelijk dienen ze voldoende sterk te zijn, maar moet je er ook nog door kunnen ademen. Heel belangrijk is dat ze wasbaar moeten zijn op minstens 60°. Nog beter is als je ze mag steriliseren door het afkoken in de was. Wassen doe je best dagelijks!

We hebben zonet al onze keukenhanddoeken gecontroleerd, en de types die het beste in aanmerking komen als stof om te gebruiken voor een mondmasker, zijn de keukenhanddoeken van De Witte Lietaer en deze van Colori. Beide artikelen zitten al lang in ons assortiment. Wie ons goed kent heeft er misschien thuis al liggen. Deze kan je dus perfect gebruiken als basisstof voor een mondmasker!

TIP: Belangrijk is dat je de keukenhanddoeken ook wast voor het eerste gebruik. De eerste wasbeurten verwijderen het stijfsel en maken de handdoeken soepeler. Hierdoor worden ze makkelijker om dragen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.