Hoe slaap je koel in de warme zomermaanden?

Barbecues met vrienden! Relaxen in de zon met een verfrissende cocktail! Zomerfestivals! De zomer is een heerlijk seizoen, maar het kan ook een uitdaging zijn om goed te slapen als het buiten erg warm is. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs om je bed zo koel mogelijk te houden. In dit artikel lees je hoe je met het juiste beddengoed een aangename nachtrust kunt hebben, zelfs tijdens een hittegolf.

Zomerdekbed

Een van de belangrijkste factoren voor een goede slaaptemperatuur is het dekbed dat je gebruikt. In de zomer is een gewoon donsdeken of synthetisch dekbed sowieso te warm. Onmisbaar is daarom een zomerdekbed. Dit bestaat met een bamboe-, katoen- of zeer lichte donsvulling. Deze dekbedden hebben niet zozeer het doel om warmte te geven, maar ze geven wel een licht en fluffy gevoel voor wie gewoon is om met een dekbed te slapen. Ze absorberen ook vocht en warmte en geven hierdoor een verkoelend effect.

Dekbedovertrek in satijn of perkaalkatoen

Bij een echte hittegolf kan ook een zomerdekbed nog te warm zijn. Haal je dekbed dan uit de dekbedovertrek en kies voor een dekbedovertrek in katoensatijn of perkaalkatoen. Satijn voelt lichter en zachter aan dan gewoon katoen of perkaalkatoen en is daarom ideaal in de zomermaanden. Perkaalkatoen reguleert dan weer nog iets beter vocht dan satijn voor een minder plakkerig gevoel. Het is een persoonlijke keuze (satijn zachter en lichter tegenover betere vochtregulatie en ademend gevoel bij perkaalkatoen), maar beiden zijn goede keuzes.

Een laken zoals in het zuiden

Nog te warm, doe dan zoals in de zuiderse landen en gebruik geen dekbedovertrek zonder dekbed, maar ga direct voor een laken. Daarmee verminder je direct wat er ‘s nachts op jou ligt met de helft. Ook hier kies je weer best voor fris satijn of perkaalkatoen.

Ook voor een hoeslaken kies je best voor satijn of perkaalkatoen. Deze stoffen voelen niet alleen koel aan, maar ze zijn ook zacht en soepel, waardoor je minder wrijving hebt met je huid. Dit kan ook helpen om irritatie en transpiratie te verminderen.

Verkoelend kussen

Niets vervelender dan zweten aan hoofd en nek. Kies daarom voor een specifiek verkoelend zomerkussen met cooling gel. Deze zijn ook vaak voorzien van een beschermhoes met extra ademend vermogen. De cooling gel zorgt ervoor dat je hoofd en nek koel blijven, terwijl de hoes het vocht afvoert. Zo kun je comfortabel slapen zonder dat je kussen klam aanvoelt.

Met deze tips kun je hopelijk genieten van een heerlijke nachtrust in de warme zomermaanden. Vergeet ook niet om overdag je slaapkamer zo donker en koel mogelijk te houden, door bijvoorbeeld gordijnen of rolluiken te sluiten en ramen open te zetten als het buiten afkoelt. Zo creëer je een aangenaam slaapklimaat waarin je lekker kunt dromen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.